Command Line Switches

Foto2avi is an freeware photo to video converter based on avisynth . It can create cool effects and it is an free video editor. It can handle videos too ! Specially designed for small videos that you can put them on Youtube

Moderators: george, Excalibur!, skyheartblue, roger_rabbit, reburn

Command Line Switches

Postby a16vuu » Sun Feb 17, 2008 12:38 am

Hi guys , first things first excellent software! Now for the question , is there anyway to control foto2avi from an xml file or command line? :D
a16vuu
Junior Member
 
Posts: 9
Joined: Sun Feb 17, 2008 12:31 am

Postby trustfm » Sun Feb 17, 2008 4:27 pm

did you see the structure of f2s files ? (save one project and open the file with notepad)
trustfm
Site Admin
 
Posts: 1649
Joined: Sun Feb 27, 2005 4:40 pm

Postby a16vuu » Sun Feb 17, 2008 5:07 pm

Fan-bloody-tastic!! So i can generate a project file myself,i can open the project file but how can i tell it to automatically generate the project ? Could i call it from .net? does Foto2Avi use stdin, stdout etc or could i use sendkeys? Sorry for all the questions :)
a16vuu
Junior Member
 
Posts: 9
Joined: Sun Feb 17, 2008 12:31 am

Postby trustfm » Sun Feb 17, 2008 6:05 pm

right now you cannot pilot foto2avi but this can be really easy be done .
I can add the command line : foto2avi.exe load MYPROJECT.f2a and convert that video :roll:
what do you want to do ? you want to port it on web ?
trustfm
Site Admin
 
Posts: 1649
Joined: Sun Feb 27, 2005 4:40 pm

Postby a16vuu » Mon Feb 18, 2008 12:51 pm

I have developed a web application for a client to allow his customers to build their own dvd's up from a selection of his animations, this sends a script to a backend server that controls the dvd authoring. I wanted to integrate Foto2avi into this application to handle certain things :)
a16vuu
Junior Member
 
Posts: 9
Joined: Sun Feb 17, 2008 12:31 am

Postby trustfm » Mon Feb 18, 2008 1:47 pm

i can easily add an command line but what you will do with multitasking ? if two users want to convert one must wait !
trustfm
Site Admin
 
Posts: 1649
Joined: Sun Feb 27, 2005 4:40 pm

Postby a16vuu » Tue Feb 19, 2008 12:16 am

Currently i have each DVD request going into a production queue and then they are built from the queue. I was going to launch upto 4 seperate threads to produce the DVDs and see what the resource usage was, mind you the backend server is a dual quad core xeons with 4gb ram and 1TB of storage so hopefully will be able o launch more than that eventually :)
a16vuu
Junior Member
 
Posts: 9
Joined: Sun Feb 17, 2008 12:31 am

Postby trustfm » Tue Feb 19, 2008 1:33 am

ok i will add the command line option (but not right now ... ok ? )
trustfm
Site Admin
 
Posts: 1649
Joined: Sun Feb 27, 2005 4:40 pm

Postby a16vuu » Tue Feb 19, 2008 2:19 am

Fantastic that your even thinking of doing it mate, wouldnt expect it straight away ;) 8)
a16vuu
Junior Member
 
Posts: 9
Joined: Sun Feb 17, 2008 12:31 am

Postby admin666 » Mon Mar 31, 2008 1:25 am

sorry for asking cuase i'm new to the forum but is this (command line switchs) done allready??


sorry for my bad english
admin666
Junior Member
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 31, 2008 1:22 am

Next

Return to Foto2Avi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron